Kingsman: The Golden Circle

Taron Egerton is terug bij Kingsman

Veronica - woensdag 29 september om 20:30

In dit vervolg op de actiekomedieknaller Kingsman: The Secret Service nemen de geheim agenten van Kingsman het op tegen een levensgevaarljk drugskartel. Ze krijgen daarbij hulp van hun Amerikaanse collega's.

Dit vervolg op de James Bond-parodie Kingsman: The Secret Service is een typische sequel, maar biedt wel degelijk genoeg vermaak voor een lekker avondje voor de buis. De film zit lekker in elkaar, met een verhaal dat net spannend genoeg is om je er niet al te druk over te maken.

Kingsman: The Golden Circle

In de eerste film leerden we Eggsy kennen, en zagen we hoe dit opgeschoten joch lid werd van een über-Britse geheime dienst: Kingsman. In dit actierijke vervolg krijgt Kingsman te maken met een vijand die de dienst dreigt te vernietigen.

En wat voor vijand: drugskartel The Golden Circle is voor de duvel niet bang. Niet zo gek, met de meedogenloze Poppy (Julianne Moore) als leider hoef je ook nergens bang voor te zijn.

Eggsy en zijn collega's staan er in Kingsman: The Golden Circle gelukkig niet alleen voor. Ze krijgen hulp van hun Amerikaanse collega's van The Statesman.

Taron Egerton

Dit vervolg werd al net zo'n succes als zijn voorganger. De film bracht ruim 400 miljoen dollar op. Genoeg voor nog een film: prequel The King's Man was vanaf september 2020 in de Nederlandse bioscopen te zien.

Tussen al het geweld in Kingsman: The Golden Circle is een bijrolletje weggelegd voor een heuse superster: Elton John speelt zichzelf.

Dat betekent dat er eigenlijk twee Elton Johns in de film zitten. In 2019 speelde Taron Egerton de zanger in de Elton John-biopic Rocketman.

Meer over