Kingsman: The Secret Service

Colin Firth en Taron Egerton redden de wereld

Veronica - dinsdag 9 maart om 20:30

© redactioneel.s3-eu-west-1.amazonaws.com/images
Kingsman is een geheime dienst voor spionnen die het in deze actiekomedie opneemt tegen een megalomane miljardair (Samuel L. Jackson).

De Britse acteur Colin Firth staat vooral bekend om zijn dramatische rollen. In deze actiekomedie laat Firth zich van een heel andere kant zien.

Kingsman: The Secret Service

Firth speelt in Kingsman: The Secret Service een geheim agent die ervoor zorgt dat straatschoffie Eggsy (Taron Egerton) na zijn zoveelste arrestatie weer op vrije voeten komt.

Die vrijheid komt wel met een prijs: Eggsy moet toetreden tot het zware trainingsprogramma van de geheime organisatie Kingsman. Tegelijkertijd moeten de agenten van Kingsman het opnemen tegen de doorgedraaide miljardair Valentine (Samuel L. Jackson).

Kingsman is een bij vlagen behoorlijk gewelddadige actiekomedie en tegelijkertijd een liefdevol gemaakte ode aan James Bond.

Colin Firth

Colin Firth deed zo'n 80 procent van zijn stunts zelf. Daar moest hij hard voor werken: de acteur ging een half jaar lang vol in training om al die gevechten te kunnen doen.

Dat is niet voor niks geweest. Kingsman: The Secret Service werd een groot succes. Wereldwijd bracht de film een dikke 400 miljoen dollar in het laatje.

Geld zat dus om een vervolg mee te maken. Kingsman: The Golden Circle kwam in 2017 uit.

Kingsman-film nummer drie staat ook al in de planning: The King's Man is vanaf augustus 2021 in de bioscoop te zien. Het is een prequel op de eerste twee films.

Meer over