Kingsman: The Secret Service

Colin Firth en Taron Egerton redden de wereld in Kingsman: The Secret Service

Veronica - zondag 25 december om 20:00

© Digital / 35mm
Knallende actiekomedie waarin een stel spionnen een doorgedraaide zakenman moet stoppen. Een soort James Bond, maar dan geflipter en gewelddadiger.

De Britse acteur Colin Firth staat vooral bekend om zijn dramatische rollen. In deze actiekomedie laat Firth zich van een heel andere kant zien.

Kingsman: The Secret Service

Firth speelt in Kingsman: The Secret Service een geheim agent die ervoor zorgt dat straatschoffie Eggsy (Taron Egerton) na zijn zoveelste arrestatie weer op vrije voeten komt.

Die vrijheid komt wel met een prijs: Eggsy moet toetreden tot het zware trainingsprogramma van de geheime organisatie Kingsman. Tegelijkertijd moeten de agenten van Kingsman het opnemen tegen de doorgedraaide miljardair Valentine (Samuel L. Jackson).

Kingsman is een bij vlagen behoorlijk gewelddadige actiekomedie en tegelijkertijd een liefdevol gemaakte ode aan James Bond.

Colin Firth

Colin Firth deed zo'n 80 procent van zijn stunts zelf. Daar moest hij hard voor werken: de acteur ging een half jaar lang vol in training om al die gevechten te kunnen doen.

Dat is niet voor niks geweest. Kingsman: The Secret Service werd een groot succes. Wereldwijd bracht de film een dikke 400 miljoen dollar in het laatje.

Geld zat dus om een vervolg mee te maken. Kingsman: The Golden Circle kwam in 2017 uit.

Kingsman-film nummer drie is ook al uit: The King's Man was vanaf januari 2022 in de bioscoop te zien. Het is een prequel op de eerste twee films.

Meer over