NOS OS Peking live

Kjeld Nuis verdedigt titel op 1500 meter schaatsen

NPO 1 - dinsdag 8 februari om 10:39

© ANP Vincent Jannink
Dinsdag 11:00. Tal van kanshebbers strijden om de gouden plak op de 1500 meter schaatsen voor mannen op de Olympische Winterspelen. Titelverdediger Kjeld Nuis krijgt op het koningsnummer onder meer concurrentie van Thomas Krol, Joey Mantia, Zhongyan Ning en Min-seok Kim.

Schaatser Kjeld Nuis hoopt op de 1500 meter bij de Olympische Winterspelen zijn titel te verdedigen. De 32-jarige wereldrecordhouder liep plaatsing voor de 1000 meter mis, de afstand waarop hij vier jaar geleden in Pyeongchang ook goud won, maar revancheerde zich op het olympisch kwalificatietoernooi in Heerenveen met winst op het koningsnummer.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis krijgt vandaag niet alleen concurrentie van landgenoot Thomas Krol, maar vooral van de Amerikaan Joey Mantia, de Chinees Zhongyan Ning en de Zuid-Koreaan Min-seok Kim. De derde Nederlandse deelnemer op de schaatsmijl is Marcel Bosker. Hij plaatste zich niet op eigen kracht, maar omdat de schaatsbond hem selecteerde voor de achtervolgingsploeg, moet hij ook op een individuele afstand uitkomen.

Lees hier alles over de Olympische Winterspelen 2022

Meer over