Klassiek concert vanaf de Dam

Eindelijk weer een concert: klassiek vanaf de Dam

NPO 2 - vrijdag 10 september om 22:20

© Koninklijk Concertgebouworkest
Na een periode met weinig werk mag het Koninklijk Concertgebouworkest eindelijk weer optreden voor publiek. Op de Dam spelen de muzikanten onder leiding van dirigent Daniel Harding onder meer werk van Ravel en Verdi in Klassiek concert vanaf de Dam.

Wat zullen de muzikanten van het Koninklijk Concertgebouworkest staan te popelen om weer voor publiek te spelen na zoveel afgelaste concerten. Het orkest trad de laatste tijd sporadisch op, vaak in kleine bezetting en meestal via livestreams. Nu is er dan een bijzonder concert op de Dam, onder leiding van dirigent Daniel Harding, met werken van onder meer Ravel, Verdi en Gershwin.

Leonidas Kavakos

Een belangrijke rol is weggelegd voor Leonidas Kavakos, de Griekse violist (53) die furore maakte in Wenen en New York en in het Concertgebouw al twintig jaar geliefd gastmusicus is. Kavakos sprak zich stevig uit tegen de manier waarop overheden met kunst omsprongen tijdens de pandemie. Kunst is geen luxeproduct en luisteren naar klassieke muziek is van vitaal belang, stelt hij.

Meer over