Klassiekers met Kleinsma

De pareltjes van Stef Bos centraal in herhaling Klassiekers met Kleinsma

NPO 1 - donderdag 3 augustus om 17:05

© MAX
Simone Kleinsma ontvangt in deze herhaling van Klassiekers met Kleinsma Stef Bos die een boom opzet over zijn lievelingsliedjes uit de kleinkunst. Zelf voegde de zanger klassieke songs als 'Papa' en 'Is dit nu later?' toe aan de schatkist van het Nederlandse lied.

In deze aflevering van Klassiekers met Kleinsma heeft Simone een goed gesprek met Stef Bos. De zanger heeft voor de nodige pareltjes gezorgd in de schatkist van de Nederlandse kleinkunst. Niet alleen zijn grote hit 'Papa' uit 1990, maar ook liedjes als 'Is dit nu later?' maken nog altijd indruk.

Stef Bos in Klassiekers met Kleinsma

Opvallend genoeg duurde het even voordat de melancholische ballade een publiek vond. De song kwam in 2015 pas de Top 2000 binnen op nummer 1949, maar in 2020 stond het liedje wonderwel op de plek 171. In een interview vertelde de zanger dat zijn eigen muzikale idool de Zuid-Afrikaanse artiest Johannes Kerkorrel is: "Hij heeft mij Zuid-Afrika leren kennen en dankzij hem ben ik met een Afrikaanse getrouwd en heb ik met haar drie kinderen gekregen." (HH)

Meer over