Klassiekers met Kleinsma

Ruth Jacott vertelt alles over haar inspiratiebronnen in Klassiekers met Kleinsma

NPO 1 - vrijdag 9 juni om 21:29

© MAX
Ruth Jacott werd dertig jaar geleden op slag een van de bekendste zangeressen van Nederland: ze werd zesde op het Eurovisie Songfestival. Simone Kleinsma vraagt in deze aflevering van Klassiekers met Kleinsma naar haar favoriete liedjes. En natuurlijk zingen ze samen.

Dertig jaar geleden scoorde Ruth Jacott de zesde plaats op het Eurovisie Songfestival met het nummer 'Vrede'. Op slag was ze een van de bekendste zangeressen van Nederland.

Klassiekers met Kleinsma

Destijds was het aan het publiek om het festivalliedje te kiezen. In Klassiekers met Kleinsma mag Jacott zélf de liedjes aangeven die ze graag aan Simone Kleinsma en aan het publiek wil laten horen. Ze vertelt waarom Paul van Vliet - die kort na het maken van de opnamen overleed - een van haar grote inspiratiebronnen is.

Ruth Jacott over Jamai

Uiteraard is hij niet de enige die ze bewondert. Naast Nederlandse grootheden als André Hazes en Rob de Nijs heeft ook Jamai Loman een speciaal plekje in haar hart. Verrassende keuzes, want als jong meisje geboren in Suriname, fantaseerde ze dat ze op het podium stond terwijl ze meezong met Motown-plaatjes op de pick-up.

Meer over