Klassiekers met Kleinsma

Tineke Schouten sluit het derde seizoen van Klassiekers met Kleinsma af

NPO 1 - vrijdag 30 juni om 21:30

© MAX
Simone Kleinsma en Tineke Schouten openen het seizoensslot van Klassiekers met Kleinsma met Joost Nuissls ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’. De cabaretière vertelt over de start van haar carrière en over haar voorliefde voor gevoelige liedjes.

Het liedje ‘Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben’ van Joost Nuissl is de tune van Klassiekers met Kleinsma. Kleinsma en Tineke Schouten, haar laatste gast van dit seizoen, zingen het in deze aflevering in zijn geheel.

Tineke Schouten

De Utrechtse cabaretière vertelt hoe haar carrière begon. Op haar achtste kreeg ze een gitaar. Na wat gitaar- en zanglessen en optredens op feestjes op de middelbare school, won ze op haar veertiende een talentenjacht. Vier jaar later werd ze aangenomen bij het Muzeval Cabaret. In 1982 scoorde ze een hit met ‘Lenie uit de Takkestraat’.

Muzikale reis

De koningin van de typetjes brengt op het podium ook graag gevoelige liedjes. Dat is te horen in de favorieten die ze heeft meegenomen, onder meer van Richard Groenendijk, Kees Torn en Ramses Shaffy.

Meer over