Klassiekers met Kleinsma

Paul de Leeuw en Simone Kleinsma zingen weer samen in Klassiekers met Kleinsma

NPO 1 - dinsdag 1 augustus om 17:05

© MAX
Paul de Leeuw schuift in deze aflevering van Klassiekers met Kleinsma aan bij zijn goede vriendin Simone Kleinsma. Ze kennen elkaar al ruim dertig jaar. Maar er zijn meer belangrijke personen in De Leeuws leven, onder wie de onlangs overleden Willem Nijholt.

Simone Kleinsma hoeft niet bang te zijn dat het stil valt in de tweede aflevering van Klassiekers met Kleinsma. Ze verwelkomt goede vriend Paul de Leeuw om te praten over hun gedeelde liefde voor muziek.

Simone Kleinsma en Paul de Leeuw

Ze leerden elkaar ruim dertig jaar geleden kennen toen ze in de musical Les Misérables gestalte gaven aan het onsmakelijke herbergierskoppel Thénardier. De samenwerking smaakte naar meer en in 1995 hadden ze een hit met 'Zonder jou'. De hertaling van de Italiaanse song 'Vivere' stond maar liefst zeventien weken in de Top 40.

Klassiekers met Kleinsma

Kleinsma en De Leeuw zingen graag samen, zo zouden ze in 2020 op toernee gaan met de musical Hello Dolly. Toen de show daags na de première stopte vanwege corona, trokken ze samen door het land met een liedjesprogramma. In deze herhaling van Klassiekers met Kleinsma krijgen ze een tweede kans. (HH)

Meer over