Klassiekers met Kleinsma

'Troubadour' Lenny Kuhr in Klassiekers met Kleinsma

NPO 1 - zondag 10 juli om 21:16

Ze was zeventien toen ze met ‘Laat maar’ talentenjacht Cabaret der Onbekenden won. Twee jaar later werd ze eerste op het Eurovisie Songfestival. Troubadour Lenny Kuhr vertelt Simone Kleinsma over haar favoriete liedjes in deze aflevering van Klassiekers met Kleinsma .

Nog maar net negentien jaar was Lenny Kuhr toen ze in 1969 met ‘De troubadour’ in Madrid het Eurovisie Songfestival won. Ze moest de eerste plaats wel delen met Frankrijk, Engeland en Spanje, maar dat deed niets af aan de trots van Nederland en van de zangeres zelf. Twee jaar eerder had ze haar televisiedebuut gemaakt in het VARA-programma Nieuwe liedjes.

Lenny Kuhr

Na het songfestivalsucces volgde een mooie reeks albums, hits en samenwerkingen. Een van haar grootste successen behaalde ze samen met de Franse jongensgroep Le Poppy’s: ‘Visite’. Vorig jaar kwam de single ‘Nog steeds troubadour’ uit, geschreven door Stef Bos. In deze aflevering van Klassiekers met Kleinsma vertelt Kuhr welke liedjes haar hebben geïnspireerd. Vooral de nummers van Ramses Shaffy zijn favoriet.

Meer over