Kleine ijstijd

Hannah Hoekstra veroorzakt onrust in Kleine ijstijd

NPO 3 - zaterdag 4 juni om 23:52

© filmdepot.nl/api
In het drama Kleine ijstijd komen de leden van een band na dertig jaar weer bij elkaar. Niet om muziek te maken, maar om de dood van een van hen te herdenken.

Dertig jaar geleden waren ze niet alleen een hechte vriendengroep, ze waren een rockband. Nu zijn ze in de vijftig en zien ze elkaar eigenlijk nooit meer.

Hannah Hoekstra

Tot nu. De hele band, inclusief aanhang, komt bij elkaar om de as van zanger Kas (Claw Boys Claw-zanger Peter te Bos) uit te strooien. Iedereen is er: Kas’ ex-vrouw Valerie (Ariane Schluter), manager Alex (Johan Heldenbergh) en bandleden als Bertus (Cees Geel) en zijn vrouw Marije (Monic Hendrickx).

De sfeer is goed op wat nog het meest op een kruising tussen een reünie en een herdenking lijkt. Totdat gitarist Lo (Steef Cuijpers) verschijnt met zijn piepjonge vriendin Delphina (Hannah Hoekstra).

Kleine ijstijd

Regisseur Paula van der Oest en scenarioschrijver Rifka Lodeizen lieten zich voor Kleine ijstijd inspireren door de film The Big Chill uit 1983. Dat levert een aangename ensemblefilm op, die de balans bewaart tussen ernst en humor.

Meer over