Klem

Het verhaal is verteld

NPO 1 - donderdag 3 december om 21:30

© BNNVARA
De dramaserie neemt afscheid met een loeispannende finale. Hugo, Marius en Kitty belanden met hun kinderen in een safehouse. Hoewel Samuels iedereen op de hielen zit, willen Suus en Chrissie meedoen aan de schoolmusical.
Dat Klem dit allerlaatste seizoen toewerkte naar een loeispannende climax was te verwachten. Dat de schoolmusical een rol zou spelen in het finalestuk ook. Wekenlang hebben de dochters van Hugo en Marius gerepeteerd, maar nu is het helemaal niet zeker of ze wel kunnen meedoen. De Milners mogen niet weg uit hun safehouse en Hugo (Barry Atsma) zit letterlijk klem bij de dreigende Samuels (Thom Hoffman). Het ziet ernaar uit dat de belastingadviseur en zijn twee dochters in groot gevaar zijn. Na het schrijven van deze aflevering was de koek op voor scenarist Frank Ketelaar, vertelde hij onlangs in Shownieuws. “Ik heb die personages alles laten meemaken. Als ik nu weer iets voor ze zou verzinnen, dan geloof je het niet meer. Ik in elk geval niet.”

Marco van Basten

Zoals dat gaat in de acteerwereld, zijn de grote sterren van Klem al lang met andere projecten bezig. Jacob Derwig (Marius) is de komende tijd vaak in Roermond voor de opnames van The spectacular, een miniserie over de Nederlandse jacht op de Noord-Ierse terroristische groepering IRA, die volgend jaar moet verschijnen. Barry Atsma duikt in het leven van Marco van Basten, maar niet omdat hij de voetballegende gaat spelen. De acteur is gevraagd om creatief mee te denken over een toekomstige internationale dramaserie rondom zijn ‘onbetwiste held’, gebaseerd op Van Bastens autobiografie en bestseller Basta.

Meer over