Kloostergasten

Boswachter Tim geniet van de rust in Kloostergasten

NPO 2 - zondag 16 oktober om 17:45

© KRO-NCRV
Voormalig boswachter Tim Hogenbosch stapt uit zijn drukke leven en voegt zich in Kloostergasten voor drie dagen bij de Benedictijner monniken in Egmond. De strakke discipline en stilte van het kloosterleven vallen hem behoorlijk zwaar.

Tim Hogenbosch houdt van rumoer om zich heen. Hij heeft een gezin met jonge kinderen, maakt televisieprogramma's en is vaak aan het twitteren. De voormalige boswachter is dan ook heel erg benieuwd wat de stilte van het kloosterleven met hem gaat doen als hij voor drie dagen zijn intrek neemt bij de Benedictijnen in de Egmondse Sint Adelbertabdij voor een opname van Kloostergasten.

Tim Hogenbosch

Hogenbosch is er na afloop eerlijk over: het viel hem niet mee. De strakke discipline, de rust, zes keer per dag bidden en heel weinig praten waren een behoorlijke uitdaging voor iemand die altijd in de weer is. Hij zegt dan ook zijn petje af te nemen voor de monniken die voor het kloosterleven kiezen. Hogenbosch is vanaf deze week ook te zien als natuurexpert in de nieuwe Waku Waku.

Meer over