Kloostergasten

Thomas Cammaert gaat op zoek naar rust en regelmaat in Kloostergasten

NPO 2 - zondag 18 september om 17:47

Bekende Nederlanders en Vlamingen gaan in het nieuwe programma Kloostergasten tijdelijk in een klooster leven. Acteur Thomas Cammaert, opgegroeid in een katholiek gezin, is de eerste. Hij vraagt zich af of de broeders openlijk homoseksueel kunnen zijn.

Van een volle agenda naar rust en regelmaat: in Kloostergasten dompelen zes bekende Nederlanders en Vlamingen zich een aantal dagen onder in het kloosterleven, onder wie oud-nieuwslezeres Noraly Beyer en oud-rolstoeltennisser Esther Vergeer. Ze maken kennis met de broeders en zusters en doen mee aan de dagelijkse rituelen.

Thomas Cammaert

Thomas Cammaert, dit jaar Petrus in The Passion, voegt zich als eerste bij de bewoners van Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther. De Vlaamse acteur komt uit een katholiek gezin, maar toen hij ontdekte dat hij op mannen viel, voelde hij zich niet meer welkom in de kerk. "Ik was nieuwsgierig hoe het religieuze leven nu op mij zou overkomen." Hij is ook benieuwd of de broeders in de abdij openlijk homoseksueel kunnen zijn en praat erover met de abt.

Meer over