Knives Out

Daniel Craig onderzoekt een moord-mystery in de spannende film Knives Out

Veronica - woensdag 1 december om 20:30

© https://medien.sky.de/
In de fijne misdaad-mysteryfilm Knives Out, die vanavond op Veronica te zien is, kruipt Daniel Craig in de rol van een privédetective die de dood van een beroemde schrijver onderzoekt. Was het zelfmoord of toch moord? Aan hem de taak om het antwoord te ontdekken.

De film Knives Out begint als volgt: voor zijn 85e verjaardag heeft de beroemde thrillerschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) zijn hele familie op zijn landgoed uitgenodigd. Hij heeft belangrijk, maar niet per se leuk nieuws. Wat zou het zijn?

Knives Out

Er is weinig tijd om daarachter te komen, want de volgende dag vindt de huishoudster hem dood in zijn werkkamer. Hoewel er veel aanwijzingen zijn dat hij zelf uit het leven is gestapt, zijn er toch nog een hoop vragen. Want waarom? Wat is er dan gebeurd? En was er iemand getuige van? Dit zijn genoeg vragen om zowel de excentrieke detective Benoît Blanc (Daniel Craig) als de kijker bezig te houden.

Knives Out is een knap gemaakte en bij vlagen erg grappige whodunnit. Daarnaast heeft de film ook het nodige te zeggen over klassenverschillen en de hypocrisie van rijk Amerika.

De cast

De cast van de film Knives Out bestaat uit velen bekende namen, waaronder Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford, Jaeden Martell en Christopher Plummer. Het is een genot om te zien hoeveel plezier de uitstekende cast heeft. Vooral Daniel Craig geniet er zichtbaar van dat hij buiten zijn 007-keurslijf mag treden.

Daniel Craig

De film werd dan ook – vrij onverwacht – een groot succes. Daarom kondigde regisseur Rian Johnson in februari 2020 dan ook aan dat hij bezig was met een vervolg. In Knives Out 2 moet detective Benoît Blanc weer een nieuwe zaak oplossen. De film – met naast Daniel Craig rollen voor onder anderen Dave Bautista, Ethan Hawke en Janelle Monaé – moet in 2022 verschijnen. Wordt dus vervolgd!

Knives Out is vandaag om 20:30 uur te zien bij Veronica.

Meer over