Koffie met de Keuringsdienst in Keuringsdienst van Waarde

19 april 2018 13:30 | kijktips | Door Irma Tomas

© Wessel de Groot
‘Single origin’-koffie rukt op in de supermarkt. In tegenstelling tot bij een ‘blend’ komen de bonen allemaal van dezelfde plek, en dat zou de koffie lekkerder maken. De Keuringsdienst test het én gaat naar Indonesië.
De verslaggevers van Keuringsdienst van waarde drinken deze week een bijzonder kopje koffie. Ze kiezen voor ‘single origin’, koffie van bonen die op dezelfde plek zijn geoogst. Deze speciale koffie rukt op in de supermarkt. Hij is iets duurder, maar ook een stuk lekkerder. Toch? Ersin Kiris test het met koffiemakelaar Ivo van der Putten. Zijn huis ligt bomvol zakken single origin-koffie. Ivo is niet te spreken over de supermarktzakken met hetzelfde predicaat. Daarop staat vaak een heel land genoemd en geen specifieke plek. En ‘koffie uit Indonesië’ is net zo nietszeggend als ‘wijn uit Europa’, zegt Ivo. Maarten Remmers reist naar Azië en vraagt Indonesiërs wat zij vinden van de single origin-koffie uit onze supermarkt. Ze zijn niet onder de indruk.