Bruce Almighty

Jim Carrey is voor eventjes God in Bruce Almighty

Veronica - vrijdag 8 juli om 22:25

Nieuwslezer Bruce (Jim Carrey) bezit op een dag plotseling alle krachten die God ook heeft. Hoewel hij in het begin vooral geniet van zijn nieuwe leventje, komt hij er in Bruce Almighty achter dat God zijn niet altijd leuk is.

Nieuwslezer Bruce Nolan (Jim Carrey) heeft nogal wat te klagen. En dat doet hij dan ook. Tegen de machtigste persoon in het universum nog wel: God. Dat had hij misschien beter niet kunnen doen.

Bruce Almighty

God (Morgan Freeman) hoort namelijk alles. Letterlijk zelfs. Hij houdt er niet van als mensen zoveel klagen. Daarom besluit hij Bruce op te zoeken om hem te vragen wat er scheelt. En om hem uit te leggen dat Zijn werk helemaal niet zo simpel is als Bruce denkt.

God illustreert dat in Bruce Almighty door Bruce een weekje Zijn krachten te geven. Zo kan Hij even op vakantie en kan Bruce zijn frustraties even lekker botvieren op de mensheid. Bruce vermaakt zich kostelijk met zijn nieuwe krachten. 

Jim Carrey

Maar almachtig zijn is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Hoe verwerk je bijvoorbeeld miljoenen gebeden op één dag? En hoe zorg je ervoor dat je iedereen het juiste antwoord stuurt? Dan heeft een nieuwslezer het toch een stuk makkelijker...

Bruce Almighty werd een wereldwijde bioscoophit. Behalve in Egypte. Daar werd de film aanvankelijk verboden omdat hij godslasterlijk zou zijn. De makers van de film lieten zich daar niet door tegenhouden: in 2007 verscheen 'vervolg' Evan Almighty. Jim Carrey deed niet mee aan dat vervolg. De hoofdrol was voor Steve Carell.

Meer over