The Grand Budapest Hotel

Een sterrencast komt samen in The Grand Budapest Hotel

Paramount - woensdag 3 augustus om 20:30

© FTP

The Grand Budapest Hotel van Wes Anderson is vanaf om 20:30 uur te zien op Paramount Network. Deze regisseur staat bekend om zijn oog voor detail en dat is goed terug te zien in deze bekroonde komedie-drama.

In de jaren 30 is The Grand Budapest Hotel het chicste hotel van het Oost-Europese landje Zubrowka. Conciërge M. Gustave (Ralph Fiennes) zwaait er de scepter. Hij is beleefd, intelligent en de gasten zijn dol op hem. Maar zijn rustige leventje wordt op zijn kop gezet wanneer hij een onbetaalbaar schilderij erft van 'vaste gast' Madame D. (Tilda Swinton). Dit tot grote onvrede van haar zoon Dmitri (Adrien Brody), die niet rust voordat hij het schilderij zelf in handen heeft. Met een gevaarlijke achtervolging tot gevolg.

The Grand Budapest Hotel

Regisseur Wes Anderson beschikte voor The Grand Budapest Hotel over een sterrencast. Oscarwinnaars Tilda Swinton, Adrien Brody en Oscargenomineerde Ralph Fiennes spelen belangrijke rollen in de film. Daarnaast komen ook topacteurs Willem Dafoe, Jeff Goldbum, Bill Murray, Saoirse Ronan, Harvey Keitel en Jude Law voorbij. En dat is nog maar een kleine greep uit Andersons sterrenensemble.

Al die grote sterren leverden Anderson een forse rij prijzen en nominaties op. The Grand Budapest Hotel sleepte namelijk maar liefst negen Oscarnominaties in de wacht, waaronder die voor beste regie en beste film. Uiteindelijk gingen de componist en de decor-, kostuum en kledingontwerpers van de film er met een beeldje vandoor.

Paramount Network

The Grand Budapest Hotel is vanavond om 20:30 uur te zien op de nieuwe tv-zender Paramount Network. Deze zender is te vinden op Ziggo-kanaal 16 en KPN-kanaal 13 en brengt de grootste Hollywoodsterren bij jou thuis.

Meer over