France

Léa Seydoux steekt Eva Jinek naar de kroon in het komische drama France

Film1 Prem - zondag 8 januari om 20:30

© Film1 Premiere (SPI International)

Ben je die standaard actiefilms of cheesy romcoms helemaal zat? Laat je dan vanavond meeslepen door de komische Franse arthousefilm France op Film1 Premiere en Film1 On Demand.

Vergeet Eva Jinek, want er staat een nieuwe nieuwslezeres klaar om je hart te veroveren.

France

Het komische drama France draait om sterverslaggever France de Meurs (Léa Seydoux) die aandacht duidelijk niet schuwt. Ze doet er alles aan om dag in dag uit de hoogste kijkcijfers te scoren. Ook als ze daarvoor een bepaald nieuwsitem extra moet aandikken om het zo nog spraakmakender te maken. Haar succes kent hierdoor echter geen grenzen: zelfs president Macron kent haar naam en laat haar de eerste vraag stellen op zijn persconferenties. 

Interessante liefdesaffaire

Toch is er een keerzijde, want door dit succes vergeet ze bijna dat ze thuis een gezin heeft zitten. Is dit alleen ook de conclusie die zij trekt? Als ze betrokken raakt bij een verkeersongeluk, krijgt ze voor het eerst in haar leven pas echt de tijd en ruimte om na te denken over dit lege bestaan. Maar van een leien dakje gaat het niet. Terwijl ze namelijk de rust probeert te vinden in de anonimiteit, blijft haar beroemdheid haar achtervolgen. Totdat een mysterieuze liefdesaffaire een einde lijkt te maken aan haar zoektocht naar zichzelf.

Léa Seydoux

De hoofdrol in deze komische film is weggelegd voor de Franse actrice Léa Seydoux. Zij is pas 38 jaar, maar heeft nu al een cv om van te dromen. Zo is ze vooral bekend door haar rollen in de James Bondfilms Spectre en No Time to Die. Echter, ook met de rol als nieuwslezeres France de Meurs wist ze een onuitwisbare indruk te maken. “Wat buiten kijf staat: Léa Seydoux ís France de Meurs. Volledig gaat ze op in de beroemdste nieuwslezeres van Frankrijk, die maar al te graag zichzelf regelrecht in het midden van de aandacht plaatst”, luidt het oordeel van onder meer Filmtotaal. Niet voor niets werd Léa dan ook genomineerd voor een Cesar Award.

France is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Premiere. Kijk je liever op een ander moment? De film is ook beschikbaar via Film1 On Demand.

Meer over