Koningshuis the musical

De problemen stapelen zich aardig op in Koningshuis the Musical

NPO 3 - zondag 31 maart om 20:20

© Jurre Rompa / AVROTROS
De acteur die Willem-Alexander speelt in Koningshuis the Musical dreigt zijn stem kwijt te raken. Dat is niet de enige zorg van producent Frits Lohman: dansleraar Ming beschuldigt castlid Cor van racisme.

De jubileumvoorstelling van Koningshuis the Musical, en daarmee het bezoek van het koninklijk paar, nadert. Sommige castleden lijken onder de druk te bezwijken. Zo dreigt de acteur die Willem-Alexander speelt zijn stem kwijt te raken. Gelukkig is er een vervanger, maar kan die de spanning wel aan?

Dat is niet de enige zorg van producent Frits Lohman (Marcel Hensema). Want wat speelt er tussen Beatrix-vertolkster Debby (Noortje Herlaar) en presentator Roel? En dan is er ook nog dansleraar Ming, die castlid Cor beschuldigt van racisme. De ruzie tussen de twee loopt hoog op. Diederik Ebbinge schreef en regisseerde deze zesdelige serie, waarin hij niet alleen de musicalwereld op de hak neemt, maar ook actuele thema’s als grensoverschrijdend gedrag niet schuwt.

Noortje Herlaar

Noortje Herlaar, die in Koningshuis the musical de rol vertolkt van Debby, is erg te spreken over de personages die Ebbinge heeft gecreëerd. “Ze zijn heel uitgesproken, zonder dat het karikaturen worden”, zo vertelt ze. ”In de serie zit een regisseur die bij meerdere actrices grensoverschrijdend gedrag vertoont.

Diederik laat in die verhaallijn niet alleen de kant van de regisseur zien, maar ook die van de actrice, mijn personage Debby, die koste wat het kost een ster wil worden en alle kansen benut om daar te komen. Daarmee wordt het menselijk en laat hij zien dat iedereen zijn tekortkomingen heeft.”

Meer over