Kramer vs. Kramer

Dustin Hoffman staat er ineens alleen voor in Kramer vs. Kramer

CANV - donderdag 20 juli om 22:04

© Columbia /TriStar
Een vader moet in de film Kramer vs. Kramer zijn zoontje plotseling alleen opvoeden, nadat zijn vrouw hem verlaten heeft. Als ze na anderhalf jaar terugkomt en haar zoon terug wil, is hij niet van plan dat toe te staan.

Workaholic Ted Kramer (Dustin Hoffman) komt er op niet mis te verstane wijze achter dat je een huwelijk niet voor vanzelfsprekend moet aannemen. Als hij thuiskomt, ontdekt hij dat zijn vrouw Joanne (Meryl Streep) bij hem weggaat.

Kramer vs. Kramer

Hun zesjarige zoontje Billy laat ze bij Ted achter. Hij heeft geen idee hoe je een kind moet opvoeden, maar door schade en schande wordt hij snel wijzer.

Anderhalf jaar later staat Joanne weer op de stoep: ze wil Billy terug. Ted is alleen niet van plan zijn zoontje zomaar te laten gaan.

Kramer vs. Kramer is een ontluisterend portret van hoe een huwelijk kapot kan gaan en wat dat met mensen kan doen.

Regisseur Robert Benton weet dit verhaal te vertellen zonder te oordelen of een kant te kiezen en dat is, samen met het met Oscars bekroonde acteerwerk van topacteurs Streep en Hoffman, wat deze film tot een klassieker maakt.

Dustin Hoffman

Dustin Hoffman staat bekend als een acteur die helemaal opgaat in zijn rol. Hij gaat soms wel wat ver om de best mogelijke acteerprestatie neer te zetten.

Daarbij houdt hij ook niet altijd rekening met zijn medeacteurs. In Kramer vs. Kramer gooide hij een wijnglas tegen de muur in een restaurantscène met Meryl Streep.

Hij plande dit van tevoren, maar waarschuwde alleen de cameraman, om er zeker van te zijn dat het in beeld kwam.

De geschokte reactie van Streep in de scène was dus echt, maar ze bleef lang genoeg in haar rol totdat regisseur Robert Benton 'cut’ schreeuwde.

Streep schreeuwde daarna wel tegen Hoffman omdat hij haar zo had laten schrikken.

Meer over