BinnensteBuiten

Krentenwegge met appelstroop

Ramon Brugman maakt Drentse krentenwegge, van oudsher een kraamcadeau. Hij vult zijn creatie met krenten, sukade en oranjesnippers. Als het brood klaar is, belegt de kok het met zelfgemaakte appelstroop.

Krentenwegge maken, Drentse bakkers hadden het er vroeger maar druk mee. Wanneer er een baby geboren werd, gaf het kraambezoek het brood aan de gelukkige ouders. In BinnensteBuiten gaat Ramon Brugman het typische streekproduct zelf bakken. Hij vult zijn variant met een flinke hoeveelheid krenten en rozijnen, en voegt aan het deeg ook sukade en oranjesnippers toe. Op brood hoort natuurlijk beleg, en in dit geval is dat Ramons zelfgemaakte appelstroop.

Bloemen- en groentetuin

In het Gelderse Zoelen onderhouden Alice en haar gezin een prachtige bloemen- en groentetuin; een paradijselijke plek voor mens en dier. En Margit laat haar bijzondere en duurzame woonplek in Amsterdam-West zien. In deze voormalige kleuterschool hebben veel oude spullen een nieuwe functie gekregen.

Meer over: