KRO Detectivemaand: Wallander

4 juni 2011 05:00 | kijktips | Door Televizier

Kurt Wallander is enigszins alleen in het tweede seizoen van de detectivereeks. Zijn rechterhand Stefan Lindman werd in de laatste aflevering van seizoen 1 vermoord en ook zijn dochter Linda is plotseling van het toneel verdwenen.

Zelfmoord
Johanna Sällström, de actrice die haar speelde, pleegde in 2007 zelfmoord. Haar rol is in de serie niet overgenomen. Ondanks de tegenslagen is Wallander niet ontevreden met zijn leven. De cynische inspecteur heeft een huis aan zee gekocht en maakt lange wandelingen met zijn trouwe labrador Jussi. De melancholische operaliefhebber heeft zich al lang niet meer zo goed en evenwichtig gevoeld.

Noodtoestand
Maar natuurlijk wordt de rust in het idyllische Ystad alweer snel verstoord. Met een krachtige explosie vliegt het enige transformatorhuisje van het stadje de lucht in. Als er daarna ook nog eens lijken worden aangetroffen, wordt de noodtoestand uitgeroepen. Is het sabotage of een terroristische aanslag? Met de media op zijn hielen tast Wallander in het duister aan het begin van zijn zoektocht naar de daders.

Meer over