Modrić versus Kane

Kroatië op weg naar eerste WK-finale

Kroatië kan voor het eerst in de geschiedenis de finale van het wereldkampioenschap voetbal bereiken. Dat moet er wel gewonnen worden van Engeland, dat met Harry Kane een echte goalgetter in de gelederen heeft.

Het wereldkampioenschap voetbal in Rusland is er eentje met de nodige verrassingen. Duitsland kwam de groepsfase niet door, Brazilië werd door België uitgeschakeld en ook Spanje deed het niet fantastisch. Kroatië is daarentegen niet te stoppen. Lukt het de Kroaten om voor het eerst in de geschiedenis in een WK-finale te staan?

Kroatië

Met Luka Modrić en Ivan Rakitić in het team beschikt Kroatië over de sterkste selectie ooit. Toch hadden ze penalty’s nodig om Denemarken en Rusland te verslaan. De Kroaten hebben twee slopende wedstrijden in de benen, maar mentaal zijn de heren ijzersterk.

Engeland

Engeland beschikt net als Kroatië over een selectie om je vingers bij af te likken. Harry Kane is tot dusver de topscorer van het toernooi, en dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteiten van heren als Dele Alli, Raheem Sterling en Kieran Trippier. Het is niet voor het eerst dat de Engelsen over goede spelers beschikken. Toch stonden ze in 1966 voor het laatst in een WK-finale. De titel werd gewonnen, maar geen enkele speler uit het huidige team maakte dit mee. Ze zijn ongetwijfeld net zo hongerig als de Kroaten om geschiedenis te schrijven. Het belooft een spektakel te worden.

Meer over:

Reageren