Kruispunt

Een bijzonder portret van Typhoon

NPO 2 - zondag 27 februari om 17:45

© KRO-NCRV / ANP
Deze nieuwste aflevering van Kruispunt staat in het teken van Glenn de Randamie (1984), beter bekend als Typhoon. De rapper uit Zwolle heeft enkele bewogen jaren achter de rug. Zijn familie, collega's en vrienden vertellen over de mens achter de artiest.

Een verbinder en een bruggenbouwer. Zo omschrijft zangeres Wende Snijders rapper Typhoon. Zij is een van de mensen die aan het woord komt in Kruispunt. Hierin is een portret te zien van Glenn de Randamie (1984), bekend als Typhoon.

Rapper Typhoon

De rapper uit Zwolle heeft bewogen jaren achter de rug. Na het succes van zijn eerste album in 2007 herstelde hij twee keer van een burn-out. Ook sprak hij zich uit in het racismedebat en hervond het geloof. Vorige zomer trouwde hij met Marie Broeckman. Al deze onderwerpen komen in de documentaire aan bod.

Onder anderen zijn zus en manager Sharon, collega’s en jeugdvrienden vertellen over de mens achter de artiest Typhoon. In dit portret gaat het ook over Lichthuis. Na een stilte van zes jaar bracht hij dit album in 2020 uit.

Meer over