L.A. Confidential

Guy Pearce onderzoekt het schimmig Hollywood in L.A. Confidential

Veronica - woensdag 12 juli om 20:25

© W/B Monarchy - Foto: Merrick Morton.
Achter de glitter en glamour van Hollywood gaat in L.A. Confidential een schaduwwereld vol criminaliteit en corruptie schuil. Rechercheurs Ed Exley en Bud White moeten infiltreren in deze wereld.

Corrupte politieagenten, drugsdealende maffiosi, een dure callgirl voor wie iedereen valt en een sluwe, nieuwsjagende verslaggever van een ranzig boulevardblaadje.

L.A. Confidential

L.A. Confidential speelt zich af in het Los Angeles van de jaren 50. Achter de glamour van de film- en televisiewereld gaat een schaduwwereld vol criminaliteit en corruptie schuil, waar politici, politiefunctionarissen en criminelen hand in hand lopen.

Na een schietpartij in een bar begint de politie een onderzoek. Ed Exley (Guy Pearce) is ambitieus en wil alles volgens het boekje doen.

Jack Vincennes (Kevin Spacey) eet van twee walletjes. Hij adviseert een politieserie en tipt tegelijkertijd het roddelblad.

Bij de schietpartij blijkt een politieman betrokken te zijn, waarna zich langzaam een drama ontrolt. Een intelligent script, een prima cast en heel veel sfeer maken L.A. Confidential tot een sterke film noir.

Russell Crowe

Russel Crowe speelt in L.A. Confidential de harde rechercheur Wendell 'Bud' White. In eerste instantie wees hij de rol af omdat hij dacht dat hij niet zo’n woesteling kon spelen.

Uiteindelijk is hij blij dat hij de rol toch gespeeld heeft. Jaren later vertelde hij in een interview dat het een van de twee film is waarvan hij zou willen dat er een vervolg was omdat hij de rol zo leuk vond om te spelen.  

De andere film waarop hij wel een vervolg zou willen is The Nice Guys.

Meer over