La ragazza nella nebbia

Leidt Toni Servillo in La Ragazza Nella Nebbia een politie-onderzoek of mediacircus?

NPO 3 - vrijdag 27 oktober om 00:26

© Loris T. Zambelli
Een rechercheur lijkt in de Italiaanse thriller La Ragazza Nella Nebbia meer bezig te zijn met het creëren van zoveel mogelijk media-aandacht dan met het oplossen van een zaak. Maar is dat ook zo?

Een film met een omweg, zo zou je La Ragazza Nella Nebbia kunnen noemen. Donato Carrisi schreef het verhaal oorspronkelijk als filmscript.

La Ragazza Nella Nebbia 

Omdat geen enkele filmstudio er brood in zag, bracht hij het in boekvorm uit. Het Meisje in de Mist werd een internationale bestseller, wat Carrisi de mogelijkheid gaf het verhaal alsnog te verfilmen.

La Ragazza Nella Nebbia volgt rechercheur Vogel (Toni Servillo) bij zijn pogingen de vermissing van een jong meisje op te lossen. Anna-Lou verdween spoorloos toen ze onderweg was naar de kerk. Vogel lijkt echter meer interesse te hebben in het creëren van zo veel mogelijk media-aandacht dan in het vinden van de waarheid. Dat hij daarbij mogelijk de levens van onschuldige mensen verwoest, doet er voor hem niet toe.

Carrisi gaat in zijn regiedebuut misschien iets te ver in zijn pogingen het publiek op het verkeerde been te zetten, maar het levert wel een spannende en sfeervolle thriller op.

Donato Carrisi

La Ragazza Nella Nebbia deed het in eigen land behoorlijk goed. Zo sleepte de film in vier categorieën nominaties in de wacht voor een David di Donatella-award, de belangrijkste filmprijs van Italië. Regisseur Donato Carrisi ging meteen met een prijs naar huis. Hij won voor zijn film de ‘David’ voor beste debuterende regisseur.

Meer over