Laatste Midsomer Murders met Tom Barnaby (John Nettles)

8 juni 2011 05:00 | kijktips | Door Televizier

Na meer dan 200 opgeloste moorden valt vanavond het doek voor inspecteur Tom Barnaby in Midsomer Murders. Acteur John Nettles (65, foto) vond het na 13 jaar zelf tijd om afscheid te nemen. 

"Het is verstandig te stoppen voordat het publiek je beu wordt en je wel móet stoppen. Ik vind mensen vervelen sowieso de grootste zonde die je als acteur en als persoon kunt begaan. Dat neemt niet weg dat ik met pijn in het hart afscheid neem. Na al die jaren voelen mijn collega’s als familie en die zeg je niet zomaar even gedag."

Niet onverwacht

Nettles kondigde zijn vertrek al in 2009 aan. Dat gaf de fans voldoende tijd om te speculeren over het lot van de roemruchte inspecteur. Valt hij ten prooi aan een moordenaar of mag barnaby van een gezegende oude dag genieten? Nettles houdt het spannend. "Hoe het ook afloopt met hem, mij zie je niet terug in de serie. Acteurs moeten niet terugkeren naar oude successen. Dat leidt altijd tot teleurstelling."

Opvolger

Gelukkig zit Midsomer niet lang zonder detective. Toms neef John Barnaby (Neil Dudgeon) neemt volgend seizoen zijn taken over. Nettles is vol lof over zijn opvolging. "Midsomer murders draait niet uitsluitend om één personage, zoals dat bij een serie als Inspector Morse wel het geval was. Volgens mij kan de serie nog jaren door, ook zonder mij. en als Neil ook maar half zoveel plezier heeft als ik heb gehad, kan hij z’n geluk niet op."

Meer over