Lady Gaga: Glory

De glorieuze Lady Gaga in beeld

NET 5 - woensdag 20 april om 22:35

© Net5
Er staan een heleboel wereldhits op Lady Gaga's naam, zoals Just dance en Poker face. Met interviews en archiefbeelden wordt in de documentaire Lady Gaga: Glory duidelijk hoe ze het zo ver wist te schoppen in de muziek- en filmwereld.

Misschien komt de naam Stefani Joanne Angelina Germanotta weleens voorbij. Haar artiestennaam Lady Gaga is alleen een stuk bekender. De singer-songwriter en actrice brak namelijk zo door in 2008 toen haar eerste singles Just Dance en Poker Face een enorm succes werden. Ze kreeg lovende recensies, nominaties en prijzen voor de hoofdrollen in A Star Is Born (2018) en House of Gucci (2021).

Lady Gaga

Toch is er nog iets anders waarmee ze de blits steelt: haar gewaagde modekeuzes op de rode lopers. Zoals op de 2010 MTV Video Music Awards, waar ze een jurk van rauw vlees droeg. Ze ziet haar kledingstijl als een eerbetoon aan de kunstenaar Andy Warhol.

In Lady Gaga: Glory wordt meer duidelijk over Gaga's leven, aan de hand van interviews, archiefbeelden van liveshows en vooral heel veel muziek.

Meer over