Lady in the Water

Paul Giamatti helpt een waternimf in Lady in the Water

NET 5 - donderdag 24 maart om 22:40

© http://info.sky.de/
Op het eerste gezicht lijkt The Cove een doodgewoon appartementencomplex. In Lady in the Water wordt al snel duidelijk dat dat niet zo is.

Dat hoef je conciërge Cleveland (Paul Giamatti) niet meer uit te leggen. Hij heeft in The Cove al van alles voorbij zien komen, de zonderlinge bewoners bijvoorbeeld.

Lady in the Water

Maar wat hij nu aantreft, slaat toch wel alles. Cleveland vindt in Lady in the Water een – de titel verklapt het eigenlijk al – vrouw in het water; in het zwembad om precies te zijn. 

Maar wie het is? Ze woont in ieder geval niet in The Cove. Niet alleen de conciërge is verbaasd, ook de bewoners kijken hun ogen uit.

Langzaam maar zeker wordt duidelijk wie de vrouw (Bryce Dallas Howard) is. Ze heet Story en ze is geen mens, maar een soort waternimf. 

Ze komt uit een sprookjeswereld, maar het lukt haar niet om naar huis terug te keren. Cleveland en de bewoners van The Cove besluiten haar te helpen.

M. Night Shyamalan

Story vertelt in Lady in the Water dat ze uit een sprookjeswereld komt. Dat klopt ook.

Regisseur M. Night Shyamalan baseerde het scenario voor de film op een verhaal dat hij zijn dochters altijd vertelde voor het slapengaan. Alle magische wezens in de film komen dus uit de rijke fantasie van de regisseur en zijn drie dochters.

Meer over