Langste en kortste afstand

Spektakel gegarandeerd op snelste baan ter wereld

NPO 3 - vrijdag 14 februari om 21:55

© NPO 1
De schaatsavond begint met de 10 kilometer en eindigt met de 500 meters voor mannen en vrouwen. Tussendoor schaatsen de vrouwen de ploegachtervolging. Spektakel gegarandeerd op de snelste baan ter wereld.

Aan de andere kant van de wereld is het nog middag en dus beginnen de beste schaatsers ter wereld op een voor ons ongebruikelijk tijdstip aan de tweede dag van de WK afstanden. De mannen rijden de 10 kilometer, daarna schaatsen de vrouwen de ploegachtervolging, waarna de snelste schaatsers ter wereld de 500 meter afraffelen op de snelste baan ter wereld.

Een spektakel

De 10.000 meter wordt niet vaak gereden, maar als het gebeurt is er spektakel. Patrick Roest en Jorrit Bergsma krijgen concurrentie van Danila Semerikov uit Rusland. Op de 500 meter doet Nederland ook weer mee: Dai Dai Ntab werd op de EK afstanden tweede achter gedoodverfde wereldkampioen Pavel Koelizjnikov. Jutta Leerdam kon op de EK haar bloedvorm op de 500 meter niet laten zien door een blessure. Nu mag ze los.

Wil je weten wie wanneer op de snelste ijsbaan ter wereld staat? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet. Lees het hier!

Meer over