Lara Croft: Tomb Raider

Angelina Jolie opent de doos van Pandora

RTL 7 - dinsdag 24 november om 21:00

© http://info.sky.de/
Lara Croft werd in de jaren 90 bekend dankzij het computerspel Tomb Raider. Later gaf Angelina Jolie op het witte doek vorm aan deze sexy archeoloog.

Het functieprofiel dat de makers van de verfilming van de computergame Tomb Raider in gedachten hadden was vrij kort: Een sexy, jonge vrouw die ook met weinig kleding aan soepel door graftombes kan springen. Ze kwamen al snel uit bij Angelina Jolie, een jonge actrice die een jaar eerder een Oscar had gewonnen voor haar rol in Girl: Interrupted.

Lara Croft: Tomb Raider

Als de Britse archeoloog Lara Croft komt Jolie een antiek object op het spoor. Dat object bestaat uit twee delen die samen tijd en ruimte kunnen manipuleren.

Ze is niet de enige die het talisman in handen wil krijgen. Het geheime genootschap Illuminati wil het ding voor hun snode plannen gebruiken.

Lara moet alles op alles zetten om te zorgen dat dat niet gaat lukken.

Een deel van de opnames van Lara Croft: Tomb Raider vond plaats bij de Angkor Wat-tempels in Cambodja.

Angelina Jolie

Hoewel Lara Croft: Tomb Raider niet het uiterste van Jolies acteerkwaliteiten vergde, droeg de film bij aan haar doorbraak. Door haar rol in deze actieknaller werd ze bekend bij het grote publiek.

Daarna volgden films als Alexander en Mr. & Mrs. Smith met haar latere man – en inmiddels alweer ex – Brad Pitt. De rest is geschiedenis.

Angeline Jolie speelde ook de hoofdrol in deel twee, Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life. Deze film is morgen te zien.

In 2018 verscheen een nieuwe Tomb Raider. Deze keer met Alicia Vikander in de hoofdrol.

Meer over