Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Angelina Jolie redt de wereld in Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

NET 5 - zondag 14 mei om 20:00

© Paramount Pictures
In Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life keert Angelina Jolie terug in de rol van sexy archeoloog Lara Croft.

In dit tweede deel van de verfilming van de gelijknamige computergames gaat actieheldin Lara Croft (Angelina Jolie) op zoek naar de sleutel van een bijzondere tempel.

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life

Deze sleutel zou te vinden zijn in de Doos van Pandora. Dat is lastig, want eenmaal geopend kan deze een kracht loslaten die een deel van de mensheid vernietigt.

Als het Lara Croft niet lukt de doos te vinden, wacht de wereld een onvoorstelbaar gevaar. Ondertussen moet  ze in Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life ook nog eens zien af te rekenen met de Chinese crimineel en geldwolf Chen Lo (Simon Yam).

Jan de Bont

Nederlander Jan de Bont regisseerde dit tweede deel in de Tomb Raider-reeks. Hij was erg onder de indruk van Angelina Jolie. "Deze film vergt veel van Angelina, maar ze weet als geen ander hoe ze Lara Croft gestalte moet geven", vertelde hij tegen IGN Film Force.

"Ze heeft dit personage ontwikkeld. Ik bewonder haar werk. Niemand anders zou deze rol kunnen spelen. Angelina is geweldig."

De Bont aarzelde geen moment toen hij gevraag werd om Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life te regisseren.

"Toen ik over de eerste Tomb Raider hoorde, was ik al heel geïnteresseerd. Ik had die graag willen regisseren. Toen ik werd benaderd voor de tweede film was ik verrukt. Ik heb in mijn carrière met veel mannelijke acteurs mogen werken, maar het is nog leuker om met vrouwelijke actiehelden te werken!"

Meer over