Last Vegas

Michael Douglas viert zijn vrijgezellenfeest

NET 5 - donderdag 20 mei om 22:45

© © UPI - United Pictures International / MKNS
Wie gaat trouwen krijgt een vrijgezellenfeest. Of je nou twintig of tachtig bent, daar kom je gewoon niet onderuit. In de komedie Last Vegas trekt zestiger Billy met zijn oude vrienden naar Las Vegas voor zijn bachelor party.

Zestigplusser Billy (Michael Douglas) heeft een benijdenswaardig leven. Hij zit goed in goed in de slappe was, hij is zelfs miljonair. En dan heeft hij ook nog eens een prachtige verloofde. Dat Lisa dik dertig jaar jonger dan hij is, maakt het voor Billy alleen maar mooier.

Last Vegas

Billy en Lisa gaan trouwen. Maar eerst moet Billy nog een ouderwets vrijgezellenfeest houden. Daarvoor roept hij in Last Vegas al zijn vrienden van vroeger weer bij elkaar: de eenzame weduwnaar Paddy (Robert De Niro), de niet meer zo fitte Archie (Morgan Freeman) en de licht depressieve Sam (Kevin Kline). 

Het viertal gaat naar gokwalhalla Las Vegas voor een klassieke Amerikaanse bachelor party. Omdat de mannen geen jonge honden meer zijn, is dat allemaal wat minder wild dan in bijvoorbeeld The Hangover. 

Het is niet zo dat Billy en zijn vrienden niet meer willen feesten; hun lichamen werken gewoon niet meer zo mee.

Michael Douglas

Tijdens het vrijgezellenfeestje wordt ook duidelijk waarom Billy zijn maten al zo lang niet meer had gezien: er is nogal wat oud zeer tussen hem en (vooral) Paddy.

Last Vegas is niet alleen een komedie over oude mannen die weer een beetje jong willen zijn; het is ook een reünie van Oscarwinnaars.

Alle vier de hoofdrolspelers hebben een Oscar op hun schoorsteenmantel staan. Robert De Niro en Michael Douglas hebben er zelfs twee.

Meer over