Lauren!

Lauren Verster vertrekt naar de Faeröer eilanden

NPO 3 - woensdag 23 maart om 21:20

Lauren Verster bezoekt in deze aflevering van Lauren! de koude Faeröer eilanden. Vrouwen zijn daar in grote minderheid. Veel van hen komen uit warme, Aziatische landen. Hoe gaan deze vrouwen om met de cultuurshock en wat vinden ze van hun nieuwe leven?

Lauren Versters zoektocht naar bijzondere verhalen brengt haar ditmaal naar de Faeröer eilanden. Deze eilandengroep tussen Schotland en IJsland heeft een totale oppervlakte van nog geen 1400 vierkante kilometer. Er lopen zo'n zeventigduizend schapen en vijftigduizend mensen rond.

De Faeröer eilanden

Vooral veel jonge mensen verlieten de eilandengroep om te gaan studeren. Veel van hen keerden nooit terug. De vrouwen zijn er in de minderheid. De mannen kiezen er daarom vaak voor om een partner te zoeken in landen als Thailand of de Filipijnen. Een flinke verandering voor deze vrouwen, die de tropische warmte inruilen voor een winderig eiland waar het op een mooie zomerdag een graad of 16 is. Lauren ontmoet de bewoners en komt erachter hoe de vrouwen omgaan met de cultuurshock.

Meer over