Law Abiding Citizen

Gerard Butler wil wraak in Law Abiding Citizen

Veronica - woensdag 12 januari om 22:20

Clyde Shelton (Gerard Butler) is in Law Abiding Citizen een brave burger. Totdat zijn gezin wordt vermoord en een van de daders binnen een mum van tijd weer op vrije voeten staat.

Op een avond dringen twee mannen het huis van de familie Shelton binnen. Eerst steken ze Clyde (Gerard Butler) neer. Vervolgens moet hij hulpeloos toezien hoe de inbrekers zijn vrouw en kind vermoorden.

Law Abiding Citizen

De daders verschijnen voor de rechter, maar door toedoen van offcier van justitie Nick Rice (Jamie Foxx) gaat een van hen vrijuit. Clyde zweert wraak op iedereen die met de gruwelijke moorden te maken heeft.

Zo verandert Clyde van een Law Abiding Citizen, een brave burger dus, in een wraakengel. Zijn eerste stap naar wraak: hij zorgt ervoor dat hij in de gevangenis belandt.

Van daaruit werkt hij aan zijn meesterplan om iedereen uit de weg te ruimen.

Zo maakt hij Rice het leven zuur, gaat hij achter de moordenaars aan en gebeuren er onverklaarbare dingen met de personen die hebben gefaald bij de rechtszaak. Het is keer op keer de vraag wie het volgende slachtoffer is.

Gerard Butler

Law Abiding Citizen is opgenomen in de Eastern State-gevangenis in Philadelphia, die ten tijde van het filmen ook echt in gebruik was. 

Volgens hoofdrolspeler Gerard Butler keken de gevangenen vaak vreemd op van alle filmapparatuur in 'hun' gevangenis. Om veiligheidsredenen sloot de crew zich op achter tralies tijdens het filmen.

Meer over