Le Mans '66

Lekker racen met Christian Bale in Le Mans '66

RTL 7 - donderdag 13 juni om 20:27

© 20th Century FOX
In Le Mans '66 speelt Christian Bale een coureur die meedoet aan de 24-uursrace van Le Mans.

Het is een van de oudste en grootste autoraces ter wereld: de 24 uur van Le Mans. In een etmaal moeten de coureurs zo veel mogelijk ronden afleggen.

Le Mans '66

Als het Amerikaanse automerk Ford in 1966 meedoet aan de race is Ferrari al jarenlang dominant in de autosport. De auto’s van Ford staan bekend als betrouwbaar en degelijk, maar door dit stoffige imago blijft de verkoop een beetje achter. Om het tij te keren besluit het merk mee te doen aan de 24-uursrace van Le Mans.

Carroll Shelby (Matt Damon) wordt door het bedrijf gevraagd om een snelle auto te ontwikkelen. Aan coureur Ken Miles (Christian Bale) de taak om het oppermachtige Ferrari te verslaan.

Het waargebeurde verhaal van Le Mans ’66 richt zich niet alleen op de spectaculaire race, maar vooral ook op de vriendschap tussen Shelby en Miles.

Christian Bale

Christian Bale nam speciale rijlessen om goed voor de dag te komen in de racescènes in Le Mans '66. Geinig toeval: de oprichter van de rijschool waar hij die lessen nam was vroeger een goede vriend van Ken Miles. Zo pikte hij naast racetips ook nog een aantal verhalen over het autoraceleven van de jaren 60 mee.

Matt Damon accepteerde de rol van Carroll Shelby omdat hij graag een keer met Christian Bale wilde samenwerken.

Meer over