Left Behind

Blijft Nicolas Cage alleen achter?

RTL 7 - vrijdag 12 maart om 20:29

© ftp://ftp.cyfraplus.pl/
Het is het begin van de Apocalyps: het moment dat alle uitverkorenen op aarde opstijgen naar de hemel. Terwijl dat gebeurt moet een piloot zijn vliegtuig veilig aan de grond zetten.

Eigenlijk zou Rayford Steele thuisblijven om zijn verjaardag te vieren, maar hij heeft geen zin. Hij ziet het namelijk al helemaal voor zich: zijn godsdienstwaanzinnige vrouw gaat weer de hele tijd verkondigen dat het einde der tijden nabij is.

Left Behind

Vandaar dat Rayford het helemaal niet erg vindt als dat feest niet doorgaat. Als een collega van hem uitvalt, wil Ray best een dienstje overnemen.

Voor hem geen verjaardag, maar een lijnvlucht van New York naar Londen. Dat is een stuk gezelliger.

Tijdens die vlucht blijkt dat Rays vrouw gelijk had. Het einde der tijden is echt nabij.

En zoals het al in de bijbel staat, begint de Apocalyps met de dag des oordeels ('rapture' in het Engels): alle uitverkorenen stijgen op naar de hemel.

Ook in Rays vliegtuig verdwijnen alle goede mensen. Ineens is de stoel van zijn copiloot leeg, op een stapeltje kleren na.

Dat is op zich al vrij vreemd. In Left Behind raakt daardoor Rays vliegtuig ook nog eens beschadigd.

Terwijl journalist Buck Williams (Chad Michael Murray) probeert uit te zoeken wat er in hemelsnaam aan de hand is, moet Ray zijn kist veilig aan de grond zien te krijgen.

Nicolas Cage

Left Behind is een verfilming van het gelijknamige boek van de christelijke schrijvers Tim LaHaye en Jerry B. Jenkins.

Nicolas Cage nam de hoofdrol in de film aan om zijn broer Marc Coppola een plezier te doen. Marc is niet alleen een groot fan van de boeken van LaHaye en Jenkins, hij is ook priester.

Meer over