Legally Blonde

Reese Witherspoon is het slimme blondje

RTL 8 - dinsdag 6 oktober om 20:30

© Turner
Elle Woods draagt veel roze en heeft een chihuahua. Op het eerste gezicht lijkt ze de tweelingzus van Paris Hilton, maar deze blondine heeft veel meer in haar mars.

De mooie, oppervlakkige Elle Woods (Reese Witherspoon) denkt het helemaal voor elkaar te hebben. Ze heeft een relatie met de leukste jongen van de school.

Legally Blonde

Elle ziet het al helemaal voor zich om Mrs. Warner Huntington III te worden. Maar dan maakt Warner (Matthew Davis) het uit, één dag voordat hij naar Harvard vertrekt om te studeren.

Dat pikt Elle niet. Ze besluit zich ook in te schrijven voor Harvard. Niet per se om er te studeren, ze wil vooral 'haar' Warner terugwinnen.

Wonder boven wonder wordt ze aangenomen op de prestigieuze universiteit: Elle gaat naar Harvard om rechten te studeren.

Ze ontdekt in Legally Blonde al snel dat studeren een stuk zwaarder is dan ze dacht. En dan moet ze ook nog vechten voor Warner, maar bovenal tégen alle vooroordelen over blondjes.

Reese Witherspoon

De makers van Legally Blonde hadden een indrukwekkend lijstje actrices op het oog voor de rol van Elle.

Charlize Theron, Gwyneth Paltrow, Alicia Silverstone, Katherine Heigl – even inademen, we zijn er bijna – Christina Applegate, Milla Jovovich én Jennifer Love Hewitt legden het uiteindelijk allemaal af tegen Reese Witherspoon.

Dat bleek een goede keus: Legally Blonde en Legally Blonde 2: Red, White and Blonde werden hits. 

In juni 2018 kondigde filmmaatschappij MGM aan dat Reese nog een keer terugkomt als Elle Woods. Legally Blonde 3 moet in 2022 verschijnen.

Meer over