Legend

Tom Hardy speelt een tweeling

RTL 7 - zaterdag 4 juli om 20:00

© StudioCanal / MKNS
Tom Hardy draagt deze film over de criminele broers Ronnie en Reggie Kray. Hij speelt allebei de hoofdrollen.

In de jaren 50 en 60 waren Ronnie en Reggie Kray twee van de beruchtste criminelen van Londen. De tweelingbroers hielden zich met hun bende The Firm bezig met zaken als moord, afpersing, roofovervallen en brandstichting.

Legend

Naast gangsters waren de Krays ook publieke figuren in het Swinging London van de jaren 60. Ze bestierden nachtclubs, gingen om met beroemdheden als Frank Sinatra en lieten zich graag fotograferen.

Legend toont de opkomst en ondergang van de beruchte tweeling. Drijvende kracht van de film is hoofdrolspeler Tom Hardy: hij speelt beide broers, een indrukwekkende prestatie.

Hardy is charmant en stijlvol als de zakenman Reggie; als Ron is hij paranoïde en extreem gewelddadig, maar ook lief voor zijn moeder. Het nadeel van zo’n sterke acteerprestatie: de bijrollen in Legend steken wat schril af bij wat Hardy hier laat zien.

Tom Hardy

Tom Hardy had het niet altijd makkelijk op de set van Legend. Op 35 van de 50 draaidagen moest hij switchen tussen twee rollen.

Eerst speelde hij alle scènes van de Kray-broer die die dag de meeste tekst had. Als hij daarmee klaar was, liet Hardy zich haar, make-up en kleding van de andere broer aanmeten.

Daarna begon het hele circus weer van voren af aan, maar nu dus als Kray nummertje twee.

Meer over