Legion

Paul Bettany redt de mensheid in actiefilm Legion

RTL 7 - zaterdag 14 oktober om 20:00

© Bold Films LP. All Rights Reserved.
In Legion heeft God het wel gehad met de mensheid. Hij stuurt zijn engelen naar aarde om de mensen uit te roeien. Aartsengel Michael strijdt mee aan de kant van de mensen.

God is in Legion zijn vertrouwen in de mensheid kwijtgeraakt. Hij stuurt aartsengel Michael (Paul Bettany) naar de aarde om de baby van de zwangere Charlie (Adrianne Palicki) te vermoorden. Deze baby zou namelijk wel eens de nieuwe Messias kunnen zijn.

Legion

Michael heeft echter nog wel vertrouwen in de mensheid en is niet van plan om Gods wil uit te voeren. Hij gaat naar het eettentje Paradise Falls in de Mojavewoestijn, waar Charlie werkt, om haar en de ongeboren baby te beschermen.

Michael en de andere aanwezigen in Paradise Falls krijgen het al snel aan de stok met bezeten engelen. Er ontstaat een hevige en allesbeslissende overlevingsstrijd om de mensheid te redden van de toorn van god.

Serie

Naast Paul Bettany en Adrianne Palicki zijn ook bekende gezichten als Dennis Quaid, Tyrese Gibson en Kate Walsh in Legion te zien. Scott Stewart regisseerde en schreef het verhaal voor de film.

In 2014 verscheen de tv-serie Dominion, een spin-off van Legion. Stewart trad bij deze serie op als producent en regisseerde de pilotaflevering.

Meer over