Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Jim Carrey aast op de erfenis in Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Paramount - woensdag 17 april om 20:30

© Universal International Pictures
De gierige graaf Olaf (Jim Carrey) heeft in An Unfortunate Series of Events zijn zinnen gezet op het geld van de kinderen die hij in huis heeft moeten nemen.

Violet, Klaus en Sunny Baudelaire zijn drie jonge en slimme kinderen die het verschrikkelijke nieuws te horen krijgen. Hun ouders zijn bij een brand zijn omgekomen.

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Alsof dat al niet erg genoeg is, komen ze ook nog eens te wonen bij het gierige familielid graaf Olaf (Jim Carrey). Hij is alleen maar uit op het geld dat de ouders de kinderen hebben nagelaten.

Als de kinderen oud genoeg zijn, mogen ze het geld zelf houden, maar Olaf is niet van plan dat te laten gebeuren. Hij heeft een plan om zich het geld toe te eigenen. 

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events is een prachtig vormgegeven familiefilm naar de kinderboeken van Daniel Handler waarin vooral Jim Carrey zich heerlijk uit kan leven.

Jim Carrey

Jim Carrey speelt de hoofdrol in Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Eventsmaar er doen nog een paar grote namen mee in de film. De Schotse komiek Billy Connolly speelt oom Monty en Meryl Streep is te zien als tante Josephine.

Carrey vond het een eer om met hun samen te werken, vooral van Streep was hij onder de indruk. Zij nam de rol van tante Josephine aan op verzoek van haar dochter, die een groot fan was van de boeken.

Meer over