L'Ennemi

Het ontroerende psychologische drama L'Ennemi te zien op Film1 Premiere

Film1 Prem - zondag 26 februari om 20:30

© https://www.alba-films.com

Ben je verzot op Vlaamse series, maar heb je alles van onze Zuiderburen al eens gezien? Let dan goed op, want vanavond om 20:30 uur zendt Film1 Premiere L'Ennemi uit, een prachtige Vlaamse film die tijdens de London Film Week 2021 is uitgegroeid tot 'Beste Film'.

Het heftige misdaaddrama L'Ennemi is gebaseerd op de moord die de Waalse politicus Bernard Wesphael op zijn vrouw pleegde in 2013.

L'Ennemi

Wanneer de jonge politicus Louis (Jéremie Renier) radiopresentatrice Maeve (Alma Jodorowsky) voor het eerst aanspreekt, laat hij er geen twijfel over bestaan. "Ik weet dat u de vrouw van mijn leven bent. We gaan nooit uit elkaar. Nooit. Ik ben er zeker van dat we bestemd zijn om het ultieme te beleven." Met die  cheesy woorden weet hij verrassend genoeg haar hart te veroveren, maar daarmee eindigt hun liefdesavontuur niet. Het is pas het begin.

Geen sprookje

In sprookjes krijg je nu altijd ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’, maar dat is het in dit verhaal allesbehalve. Een paar maanden later wordt Maeve namelijk levenloos aangetroffen op een hotelkamer. Louis wordt gearresteerd op verdenking van moord. De vraag is echter of dit terecht is. In de 105 minuten die deze film duurt, krijg je als kijker de mogelijkheid om te beslissen of er achter zijn masker een moordenaar schuilgaat of toch gewoon een onschuldige man die er is ingeluisd.

Jérémie Renier

De hoofdrol in deze film wordt vertolkt door de inmiddels 42-jarige Belgische acteur Jérémie Renier, die de afgelopen jaren rolletjes had in onder meer My Way en In Bruges. Dat hij zich met de rol van politicus Louis Durieux wederom op de kaart heeft gezet, is wel duidelijk. Eind 2021 won hij de prijs van 'Beste Acteur' op de London Film Week, een onafhankelijk filmfestival. "Jérémie Renier werd bekroond voor zijn uitzonderlijke vertolking en zijn chemie op het scherm met Alma Jodorawsky die zijn vrouw speelt", aldus het oordeel.

L'Ennemi is vanavond om 20:30 uur te zien op Film1 Premiere. Liever een andere keer kijken? Kijk deze en tal van andere films ook via Film1 On Demand.

Meer over