Léon

Natalie Portman wil wraak

Veronica - dinsdag 9 juni om 20:30

© http://raspored.hrt.hr/
Als huurmoordenaar heb je genoeg aan je hoofd. Tijd om tussendoor ook nog op een kind te letten is er eigenlijk niet. Toch neemt huurmoordenaar Léon de twaalfjarige Matilda onder zijn hoede.

Huurmoordenaar Léon (Jean Reno) is de beste in zijn vak. Om scherp te blijven leidt hij naast zijn werk een rustig, gestructureerd en eenzaam leven. Zijn beste vriend is een plant.

Léon

Daar komt verandering in als er op een dag een twaalfjarig meisje voor zijn deur staat. Haar ouders, haar zus en haar broertje zijn net op brute wijze vermoord en Mathilda (Natalie Portman) is op zoek naar een veilig onderkomen.

Matilda heeft een goede reden om juist bij Léon aan te kloppen voor hulp. Ze wil wraak nemen op de man die haar familie heeft vermoord. Van Léon wil ze de fijne kneepje van het huurmoordenaarsvak leren.

Natalie Portman

Léon besluit de kleine meid te helpen. Ineens is hij niet meer alleen verantwoordelijk voor zijn eigen veiligheid, maar ook voor die van een meisje van twaalf. 

Dat is nogal wat voor iemand die daarvoor eigenlijk alleen een plant in zijn leven had.

Léon is de debuutfilm van Natalie Portman. Ze was pas elf toen regisseur Luc Besson haar castte voor de rol.

Het is het begin van een succesvolle carrière: Portman heeft ondertussen een Oscar en twee Golden Globes in haar prijzenkast staan.

Meer over