Lethal Weapon 2

Mel Gibson en Danny Glover zijn terug

Veronica - woensdag 6 januari om 20:30

In Lethal Weapon 2 keren de politieagenten Murtaugh en Riggs samen terug om misdaden op te lossen. Het gevatte duo krijgt te maken met corrupte Zuid-Afrikaanse diplomaten.

Na het succes van Lethal Weapon, kon een vervolg niet uitblijven. In dit tweede deel zijn Murtaugh en Riggs inmiddels onafscheidelijk. De twee brengen veel tijd met elkaar door en Murtaugh is zich aan het voorbereiden op zijn pensioen.

Lethal Weapon 2

Maar zoals dat gaat met politieagenten die een paar weken voor hun pensioen zitten, deze dagen blijken niet heel soepel te verlopen. Als het gevatte politieduo een auto achtervolgt, lijkt het een dag zoals elke andere te worden.

Fout. In de auto blijken Zuid-Afrikaanse diplomaten te zitten die het niet zo nauw nemen met de wet, maar diplomatieke onschendbaarheid genieten.

Het wordt pas echt vervelend als de diplomaten de agenten als persoonlijk doelwit beschouwen. Een kolfje naar de hand van Riggs.

Het ongeleide projectiel heeft nu een excuus om over de randen van de wet te gaan en volledig zijn eigen gang te gaan. En dat doet hij in Lethal Weapon 2 dan ook.

Joe Pesci

Tussen al het gescheld en geschiet door moeten Riggs en Murtaugh ook nog de irritante kroongetuige Leo (Joe Pesci) zien te beschermen.
Regisseur Richard Donner wild van Leo een gladjakker maken. Acteur Joe Pesci zag dat niet zitten.

Hij stelde voor om Leo een pleaser te laten zijn, iemand die er alles aan doet om het een ander naar de zin te maken.

Dat vond Donner zo'n goed idee, dat hij Pesci er in Lethal Weapon 2 lustig op los liet improviseren.

 

 

Meer over