Lethal Weapon 3

Glover en Gibson maken jacht op een gevaarlijke wapensmokkelaar in Lethal Weapon 3

Veronica - donderdag 23 november om 20:25

© Warner Bros
In Lethal Weapon 3 werkt het gevatte politieduo Riggs en Murtaugh dit keer samen met een vrouwelijke collega. Ze maken jacht op een gevaarlijke wapensmokkelaar.

In deze derde Lethal Weapon-film heeft Murtaugh (Danny Glover) nog één week te gaan voordat hij van zijn pensioen kan gaan genieten. Hij hoopt op een rustig weekje, maar dat zit er natuurlijk niet in.

Lethal Weapon 3

Murtaugh en zijn partner Riggs (Mel Gibson) zijn na een mislukte zaak gedegradeerd tot straatagenten. To zover het slechte nieuws. Het goede nieuws: Riggs heeft de vrouw van zijn leven gevonden in de meedogenloze agent Lorna Cole (Rene Russo). Lorna gaat samen met het gevatte politieduo op pad om een grote en gevaarlijke wapensmokkelaar op te sporen.

De corrupte ex-agent Jack Travis (Stuart Wilson) blijkt namelijk wapens uit het politiedepot te stelen om ze door te verkopen aan straatbendes. Dat betekent in Lethal Weapon 3 weer een kleine twee uur bomvol achtervolgingen en explosies met een hoop gevatte opmerkingen en geslaagde grappen.

Mel Gibson

Lethal Weapon 3 deed het erg goed in de bioscopen. Productiemaatschappij Warner besloot daarom om hoofdrolspeler Mel Gibson, producent Joel Silver en regisseur Richard Donner een presentje te geven: een spiksplinternieuwe Range Rover. De Warner-bobo's wilden de bolides als verrassing overhandigen tijdens een lunch.

Probleempje: Donner nodigde voor die lunch ook Danny Glover, Joe Pesci, Rene Russo en scriptschrijver Jeffrey Boam uit. Medewerkers van de filmstudio raceten op de bewuste dag heel Los Angeles door op zoek naar nog eens vier zwarte Range Rovers. Na afloop van de lunch kreeg iedereen een nieuwe auto.

Meer over