Lethal Weapon

Danny Glover en Mel Gibson jagen op een drugsbende in Lethal Weapon

Paramount - zaterdag 1 april om 20:00

© Warner Bros
In Lethal Weapon kunnen agenten Riggs en Murtaugh elkaar niet uitstaan. Toch moeten ze samenwerken om een drugsbende op te rollen.

Lethal Weapon is misschien wel de ultieme buddy comedy. Neem twee politieagenten die in alles elkaars tegenpolen zijn en dwing ze samen een ingewikkelde zaak op te lossen en/of een gevaarlijke crimineel in te rekenen. Mix dat met een hoop verbaal geweld, even roeren, en je hebt een heuse genreklassieker. 

Lethal Weapon

De al wat oudere brave huisvader Roger Murtaugh (Danny Glover) hoopt eigenlijk zo rustig mogelijk op zijn pensioen af te dobberen als hij een nieuwe partner krijgt: de veel jongere Martin Riggs (Mel Gibson), type ongeleid projectiel.

Beiden hebben eigenlijk een broertje dood aan samenwerken, maar nu zullen ze toch echt met z'n tweeën een gevaarlijke drugsbende moeten zien op te rollen. 

Het duo besluit undercover te gaan en zo de drugsoperatie op te doeken. Samen knokken en schelden ze zich een weg door de harde wereld van Los Angeles.

Regisseur Richard Donner rijgt de grappen en de stevige actiescènes soepel aaneen en dat maakt van Lethal Weapon een heerlijke buddy comedy, die niet voor niets drie vervolgen kreeg.

Danny Glover en Mel Gibson

Ouwe rot Roger Murtaugh hoopt in Lethal Weapon binnenkort met pensioen te gaan. Logisch ook: het personage is in de vijftig en werkt al jaren bij de politie.

Acteur Danny Glover was een stuk jonger. Hij was pas veertig toen hij de rol speelde.

Ook Mel Gibson was een stuk jonger dan zijn personage: Riggs is volgens het script 38. Toen Gibson de rol speelde was hij dertig.

Meer over