Letters to Juliet

Amanda Seyfried speelt voor Cupido

NET 5 - donderdag 2 september om 22:45

© Turner
In Letters to Julliet gaat een eenzame Amerikaanse samen met een oude vrouw op zoek naar een verloren liefde.

In de Italiaanse stad Verona laten toeristen sinds jaar en dag liefdesbrieven achter bij het beroemde balkon uit Shakespeares Romeo en Julia.

Letters to Juliet

Tijdens haar vakantie vindt de New Yorkse Sophie (Amanda Seyfried) zo’n brief, een vergeten exemplaar dat er al vijftig jaar ligt. Vanaf dat moment hoopt ze de schrijfster, Claire (Vanessa Redgrave), te herenigen met haar grote liefde Lorenzo (Franco Nero).

Daarbij ontmoet ze ook Claires niet oncharmante kleinzoon Charlie (Christopher Egan). Hoe Letters to Juliet verder verloopt, laat zich eigenlijk wel raden.

Dat is helemaal niet erg: de prachtige beelden van sfeervol Italië en de duidelijk goede zin van de sympathieke acteurs maken dit tot een heerlijke romantische komedie.

Vanessa Redgrave

Dat regisseur Gary Winick Vanessa Redgrave en Franco Nero castte als geliefden op leeftijd is niet toevallig: ze zijn al jarenlang een stel. Ze ontmoetten elkaar in 1967 op de set van Camelot.

In die film speelden ze twee geliefden: ridder Lancelot en Lady Guinevere. In het dagelijks leven sloeg de vonk dus ook over.

Zo'n twee jaar later kreeg het stel een zoon. Pas veel later, in 2006, trouwden ze.

Meer over