Leven naast de dood

De nachtmerrie van Anne Floor en Thomas uit Leven naast de Dood werd werkelijkheid

NPO 1 - dinsdag 28 mei om 21:35

© TVBV / BNNVARA
Een kind verliezen is de nachtmerrie van elke ouder. Voor natuurkundedocent Thomas bleek het na het verlies van zijn dochter onmogelijk om zijn werk goed te blijven doen, zo blijkt in Leven naast de Dood. Mede omdat zijn omgeving niet wist hoe te reageren.

Een kind verliezen is de nachtmerrie van elke ouder. De vierdelige documentaireserie Leven naast de Dood toont hoe ingrijpend de dood van een kind is en hoe ouders daar in hun dagelijkse leven mee omgaan. In deze aflevering vertellen Simone en Paul dat ze na het overlijden van hun zoon Wies (8) niet alleen met hun verdriet, maar ook met hun omgeving worstelen.

Anne Floor en Thomas

Anne Floor en Thomas zijn na de dood van hun dochter Julie Emma (9) vrienden verloren. Anne Floor: "Je wilt gewoon niet praten over een kind dat dood is. Het is een superongemakkelijk onderwerp."

Voor natuurkundedocent Thomas bleek het na het verlies van Julie Emma onmogelijk om zijn werk goed te blijven doen. Dat kwam voor een groot deel doordat zijn omgeving niet wist hoe te reageren.

Wanneer is Leven naast de Dood op televisie te zien?

Deze aflevering van Leven naast de Dood is op dinsdag 28 mei vanaf 21:30 uur te zien bij BNNVARA op NPO1.

Meer over