Lewis

Douglas Henshall moet onderzoek doen naar medicijnen tegen depressie in Lewis

RTL 8 - donderdag 7 september om 20:28

© ITV
Een psychiater doet in deze aflevering van Lewis onderzoek naar experimentele medicijnen tegen depressie. Als een deelnemer aan zijn experiment wordt vermoord, is de arts een belangrijke verdachte voor Lewis. Het slachtoffer was verliefd op hem.

Al seizoenen lang gaat Douglas Henshall als rechercheur Jimmy Perez achter de boeven aan die Shetland onveilig maken. Maar voordat hij de hoofdrol in de naar de eilandengroep vernoemde serie voor zijn rekening nam, dook hij al op in Lewis. Hij speelt Alex Gansa, een psychiater die onderzoek doet naar medicijnen tegen depressie.

Lewis

Een van zijn studenten doet mee aan zo'n wetenschappelijk experiment en wordt vermoord. Zij was verliefd op de arts en mede daardoor staat hij op de verdachtenlijst van Lewis (Kevin Whately) en Hathaway. Hij is niet de enige. Twee andere, mannelijke, deelnemers aan Gansa's proef worden ook verdacht. Een van hen wordt gespeeld door Thomas Brodie-Sangster, die later bekend zou worden in de avonturenfilmreeks Maze Runner. (HH)

Meer over